رفع خطای Soft 404 در URL ارسال شده طراحی سایت ممکن هست شما رو در اول کار کمی بترسونه، اما نگران نباشید؛ این کار بسیار ساده ست و شما می تونید با چند قدم سریع اون رو انجام بدید؛ همراه جرگه باشید.
شرکت توسعه رهاورد جرگه یکی از شرکت های پارک علم و فناوری زنجان است که به طور تخصصی به زمینه طراحی سایت در زنجان می پردازد. علاوه بر این شما می توانید از هر شهری که هستید جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
اگه نشانی اینترنتی خطای ارسالی رو مشاهده کردید که به نظر می رسه در سرچ کنسول گوگل شما “Soft 404” هست و گزارش وضعیت شاخص آنالیتیکس رنک مث، به این معنی هست که گوگل وب سایت شما رو خزیده و متوجه شده که صفحه وجود نداره. این ممکن هست به دلایل مختلفی اتفاق بیفته، اما رایج ترین اون حذف یا جابجایی صفحه ست.
در این مقاله از سایت جرگه، معنی این خظا رو توضیح خواهیم داد و چگونه این خطا رو برطرف کنیم تا دیگه ظاهر نشه.
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید :
تفاوت خطای 404 و Soft 404
خطای 404 Not Found یک کد وضعیت HTTP هست، به این معنی که صفحهای که میخواید در یک وبسایت به اون دسترسی پیدا کنید، در سرور اون یافت نمیشه. خطاهای 404 اغلب به دلیل پیوندهای شکسته یا مرده ایجاد می شن، به این معنی که لینکی که روی اون کلیک کردید دیگر معتبر نیست.
از طرف دیگر، خطای Soft 404 صفحهای هست که کد وضعیت HTTP 200 OK رو برمیگردونه (به این معنی که صفحه پیدا شده است)، اما محتوای صفحه یا خالی است یا با آنچه کاربر انتظار داشت مطابقت ندارد.
به عبارت دیگر، خطای 404 Not Found به این معنی هست که صفحهای که میخواید پیدا کنید وجود نداره، در حالی که خطای Soft 404 به این معنی ست که صفحهای که وجود نداره همچنان وجود داره. 😂 این به این معناست که این صفحه بدلیل مشکلات فنی قابل نمایش نیست.
علت خطاهای Soft 404
چند راه مختلف وجود داره که خطاهای soft 404 ممکن هست رخ بده:
وب سرور به اشتباه پیکربندی شده و کد وضعیت اشتباه رو برای صفحاتی که وجود ندارن برمی گردونه.
صفحه وجود داره، اما به مکان جدیدی منتقل شده و URL قدیمی به مکان جدید هدایت نمیشه.
صفحه وجود داره، اما به طور موقت حذف شده و سرور به جای 404 Not Found، یک کد وضعیت OK 200 رو برمی گردونه.
نحوه پیدا کردن خطا Soft 404
بهترین راه برای یافتن خطای soft 404 استفاده از سرچ کنسول گوگل یا گزارش وضعیت فهرست در Rank Math’s Analytics هست.
در سرچ کنسول گوگل، به بخش صفحات کنسول جستجوی گوگل برید و روی تب Not indexed کلیک کنید.
سپس روی وضعیت خطای Soft 404 کلیک کنید.
با این کار لیستی از تمام صفحات وب سایت شما که خطاهای Soft 404 رو برمی گردونن به شما نشان میده.
در رنک مث، به وضعیت شاخص در زیر تب Rank Math SEO → Analytics → Index Status برید. در این برگه، data/status واقعی صفحات خود و همچنین حضور اونها در گوگل رو دریافت خواهید کرد.
علاوه بر این، می تونید وضعیت فهرست پست رو با استفاده از منوی کشویی فیلتر کنید. وقتی وضعیت خاصی رو انتخاب میکنید، مثلاً soft 404، میتونید همه پستهایی رو ببینید که وضعیت فهرست یکسانی دارن.
هنگامی که خطای soft 404 رو شناسایی کردید، می تونید اقدامات لازم رو برای رفع اون انجام دهید.
رفع خطا Soft 404
چند راه برای رفع یک URL ارسال شده وجود داره که به نظر می رسه یک خطای 404 نرم افزاری ست:
تنظیمات وب سرور خودتون رو بررسی کنید!
ابتدا تنظیمات وب سرور خودتون بررسی کنید تا مطمئن بشید که سرور به گونه ای پیکربندی شده که خطای 404 برای صفحات از دست رفته رو برگردونه. اگه سرور شما به درستی پیکربندی نشده باشه، ممکن هست به جای 404 یک کد وضعیت 200 رو برگردونه، که باعث میشه گوگل صفحه رو فهرست کنه، حتی اگه وجود نداشته باشه.
برای رفع این مشکل با هاست وب خود تماس بگیرید و از اونها بخواهید تنظیمات سرور شما رو بررسی کنند.
از تغییر مسیر 301 استفاده کنید.
هنگامی که URL یک صفحه رو در وب سایت خود تغییر میدید، تنظیم یک تغییر مسیر 301 مهم هست تا بازدیدکنندگان URL قدیمی به طور خودکار به آدرس جدید منتقل بشن. این امر به ویژه در صورتی مهم هست که URL قدیمی شما محبوب باشه و ترافیک زیادی داشته باشه. در غیر این صورت، تمام اون ترافیک از بین خواهد رفت.
ریدایرکت های 301 نیز راه خوبی برای مقابله با لینک های شکسته هستن. اگه متوجه شدید که تعداد زیادی لینک شکسته به صفحه خاصی در سایت شما اشاره می کنه، می تونید یه تغییر مسیر 301 رو تنظیم کنید تا بازدیدکنندگان به طور خودکار به صفحه دیگری منتقل بشن. این راهحل بسیار بهتری نسبت به نمایش خطای 404 هست، زیرا به بازدیدکنندگان تجربه بهتری میده و حتی ممکن هست به اونها کمک کنه اونچه رو که به دنبال اون هستن پیدا کنن.