پرش لینک ها

چگونه خطای Duplicate Without User-Selected Canonical را درسرچ کنسول گوگل رفع کنیم؟

خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

اگه خطای Duplicate Without User-Selected Canonical رو در حساب سرچ کنسول گوگل خود و در گزارش وضعیت فهرست رنک مث مشاهده کردید، به این معنی ست که گوگل محتوای یکسان یا بسیار مشابه رو در وب سایت شما پیدا کرده است اما نتونسته تعیین کنه که کدام صفحه نسخه اصلی یا کانونیکال هست.

خطای Duplicate Without User-Selected Canonical
خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

این ممکن هست به دلایل مختلفی اتفاق بیفته، اما رایج ترین آنها به دلیل مشکلات ساختاری در وب سایت شما ست (مثلاً محتوای تکراری در سایت مپ یا چندین صفحه با برچسب عنوان یکسان).

در این مقاله از سایت جرگه، توضیح خواهیم داد که چه چیزی باعث این وضعیت می شه و چگونه میشه اون رو با شناسایی نسخه قانونی صحیح وب سایت خود برطرف کرد.

چه چیزی باعث این وضعیت می شود؟

چند سناریو مختلف وجود دارد که می تواند باعث ایجاد وضعیت “تکراری بدون استاندارد انتخاب شده توسط کاربر” شود:

  • اگه وب سایت شما دارای چندین صفحه با عنوان یکسان یا سایر مشکلات ساختاری ست که باعث ایندکس شدن محتوای تکراری توسط Google می شه، ممکن هست این وضعیت رخ بده.
  • یکی دیگر از دلایل رایج این وضعیت این هست که از یک الگوی وب سایت پویا یا واکنش گرا استفاده می کنید که به طور خودکار پیوندهایی با همان URL ایجاد می کنه (به عنوان مثال ?page=1، ?page=2، و بیشتر).
  • اگر اخیراً ساختار وب‌سایت خودتون رو تغییر دادید (مثلاً نام دامنه خودتون رو تغییر دادید یا به یک سیستم مدیریت محتوای جدید تغییر دادید)، این هم می‌تونه باعث ایجاد این وضعیت در زمانی که Google سایت شما رو دوباره فهرست می‌کنه، رخ بده.

رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

اولین گام در رفع وضعیت Duplicate Without User-Selected Canonical شناسایی صفحاتی ست که تحت تأثیر این پیام وضعیت قرار گرفتن.

برای انجام این کار، به بخش Pages در سرچ کنسول گوگل بروید و روی تب Not indexed کلیک کنید.

رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical
رفع خطای Duplicate Without User-Selected Canonical

سپس بر روی وضعیت Duplicate without user-sected canonical مانند شکل زیر کلیک کنید.

وضعیت Duplicate without user-sected canonical
وضعیت Duplicate without user-sected canonical

در مرحله بعد، لیستی از تمام صفحات وب سایت خود که تحت تأثیر این مشکل قرار گرفتن رو مشاهده خواهید کرد.

رفع وضعیت Duplicate without user-sected canonical
رفع وضعیت Duplicate without user-sected canonical

هنگامی که لیستی از صفحات آسیب دیده رو در سرچ کنسول گوگل یا در صفحه وضعیت فهرست رنک مث دارید، زمان این رسیده که از اطلاعات برای شناسایی نسخه متعارف هر صفحه استفاده کنید.

لیست صفحات با وضعیت Duplicate without user-sected canonical
لیست صفحات وضعیت Duplicate without user-sected canonical

دو روش مختلف وجود داره که می تونید برای رفع وضعیت Duplicate without user-sected canonical استفاده کنید:

روش 1: 301 تغییر مسیر
روش 2: استفاده از URL Canonical

روش 1: 301 تغییر مسیر

نکته مهم: فقط در صورتی می تونید از این روش استفاده کنید که بخواید از یک URL به URL دیگه تغییر مسیرهای دائمی داشته باشید. با این حال، اگه همچنان می خواید صفحه تکراری با تگ noindex دسترسی داشته باشه، از این روش صرف نظر کرده و به روش بعدی برید.

ریدایرکت های 301 تغییر مسیرهای دائمی از یک URL به URL دیگر هستن. هر ترافیکی که در حال حاضر به URL قدیمی می‌ره، به‌طور خودکار به نسخه متعارف جدید هدایت می‌شه تا هرگونه سیگنال رنک، مانند لینک ها یا اعتبار صفحه، به نسخه جدید منتقل بشه.

بهترین چیز این هست که Rank Math می تونه این کار رو برای شما انجام بده. به سادگی در داشبورد مدیریت وردپرس خود به Rank Math SEO → Redirections برید، همانطور که در زیر نشان دادیم:

تغییر مسیر در صفحات سایت
تغییر مسیر در صفحات سایت

و سپس، می‌تونید به سادگی با وارد کردن URL مورد نظر برای تغییر مسیر به عنوان URL منبع و مکان منبع جدید (یعنی جایی که می‌خواهید URL منبع رو به اون هدایت کنید) به عنوان URL مقصد، یه تغییر مسیر 301 ایجاد کنید.

تغییر مسیر به عنوان URL
تغییر مسیر URL

پس از انجام، به سادگی بر روی دکمه افزودن تغییر مسیر کلیک کنید.

اگه URL های زیادی دارید که باید هدایت بشن، می تونید اونها رو به صورت انبوه نیز اضافه کنید.

اگه به طور دائم یه صفحه وب رو از یک مکان به مکان دیگر منتقل می کنید، می تونید از روش تغییر مسیر 301 استفاده کنید. با این حال، اگه هنوز هم می‌خواید هر دو نسخه صفحه قابل دسترسی باشن (فقط در نتایج جستجو نیستن)، از URLهای متعارف استفاده کنید و استفاده از تغییر مسیر برای انجام این کار به سادگی ممکن نیست.

استفاده از Canonical URL

canonical URL یک عنصر HTML هست که به شما کمک می‌کنه با تشخیص اینکه دقیقاً کدام نسخه از یک صفحه باید نسخه معمولی یا اصلی در نظر گرفته بشه.

خبر خوب این هست که پلاگین وردپرس Rank Math SEO تغییر canonical URL رو با استفاده از متا باکس (مانند تصویر زیر) آسان می کنه.

استفاده از Canonical URL
استفاده از Canonical URL

به‌طور پیش‌فرض، Rank Math از URL پست/صفحه فعلی به عنوان Canonical URL استفاده می‌کنه، بنابراین اگه می‌خواید اون رو به چیز دیگه ای تغییر بدید، فقط باید این تنظیم رو تغییر بدید. این همچنین به عنوان یک خود مرجع متعارف شناخته می شه.

توجه: اگه نمی تونید تب Advanced رو پیدا کنید، لطفاً حالت پیشرفته رو در داشبورد وردپرس فعال کنید WordPress Dashboard → Rank Math SEO.

تب Advanced
تب Advanced

در حالت Advanced، می تونید فیلد Canonical URL رو تغییر بدید تا به منبع اصلی محتوای خودش اشاره کنه. اگه صفحات یا پست هایی با محتوای مشابه داشته باشید، URL Canonical به خزنده های جستجوی صفحه اصلی اطلاع میدن.

تصویر زیر فقط برای مرجع هست:

Canonical URL
Canonical URL

هنگامی که تنظیم Canonical URL خودتون رو تمام کردید، صفحه رو همانطور که پس از ایجاد تغییر انجام می‌دید به‌روزرسانی کنید یا اگه این صفحه جدید ایجاد شده، روی انتشار کلیک کنید.

به طور خلاصه، برای رفع Duplicate بدون canonical انتخاب شده توسط کاربر، می تونید یک تغییر مسیر 301 ایجاد کنید یا از یک URL متعارف با کمک Rank Math استفاده کنید.

امیدواریم بتونید با خوندن این مطلب خطای Duplicate Without User-Selected Canonical رو به راحتی رفع کنید و به رشد سایت خودتون کمک کنید. هر سوالی در این مورد دارید لطفا برای ما کامنت کنید.

پیام بگذارید

Home
Account
Cart
Search