سئو بین‌المللی (International SEO)

آماده‌ اید که از مرز ها عبور کنیم؟ چمدان‌ ها بسته شدن، بلیط‌ ها رزرو شدن و برنامه‌ ریزی برای گسترش کسب‌ و کار به خارج از مرز ها در حال اجراست، اما سؤال اینجاست: سئو بین‌المللی (International SEO) چیست و چگونه می‌تواند شما را جهانی کند؟

شاید با خودتون میگید: سئو توی کسب‌ و کارم دیگه تثبیت شده، پس چرا نتونم وسایلمو جمع کنم و وارد بازار های خارجی بشم؟

خب، چون اول از همه، سئو چیزی نیست که یه روز تموم بشه. دوم اینکه، چیزی که برای شما جواب میده ممکنه برای کسب‌ و کار دوستتون کار نکنه و چیزی که توی منطقه یا کشور شما موثره، الزاما برای شما در خارج از کشور هم جواب نمیده.

ولی آروم باشید، دیگه نیاز نیست بدون جواب بمونید، چون متخصصان مفهوم معروف سئوی بین‌المللی رو خلق کردن و این دقیقا همون چیزیه که قراره اینجا یاد بگیرید.

توی این محتوا، یاد می‌ گیرید چطور استراتژی‌ تون رو توی کشور های دیگه بسازید و بازارهای ناشناخته رو به دست بیارید. در ادامه همراه ما باشید.

مفهوم بین‌المللی‌ سازی سئو

همونطور که می‌ بینید، سئوی بین‌المللی اصطلاحیه که تو اینترنت بیشتر برای صحبت درباره تصمیم‌ گیری و جنبه‌ های فنی بین‌ المللی کردن یه سایت به کار میره. این مفهوم به شما کمک میکنه مسائل مربوط به رقابت جهانی رو درک کنید، که این موضوع بهتون اجازه میده استراتژی دیجیتالتون رو برنامه‌ ریزی کنید و حتی قبل از شروع گسترش کارتون، رقبا رو تحلیل کنید.

قبل از اینکه ادامه بدیم، لازمه یکم استراحت کنیم؛ در ادامه‌ ی این مقاله وقت داریم که بیشتر درباره سئوی بین‌ المللی صحبت کنیم.

این توقف ناگهانی به این خاطره که میخوایم شما رو دعوت کنیم تا به چند اصطلاح که استفاده میکنیم و نباید ازشون غافل بشیم فکر کنید، مثل رقابت جهانی و بین‌ المللی‌ سازی.

خیلی مهمه که بدونیم اجرای این کار ها نیازمند تلاش زیادیه و لازمه که برای پذیرش این نیاز ها، از جمله سئو، آماده باشید. خارج از کشور، دنیایی از فرصت‌ ها انتظارتون رو میکشه. بدون شک این موضوع میتونه انگیزه شما برای اجرای پروژه بین‌ المللی‌ تون باشه.

و ما داده‌هایی برای شما داریم که قطعاً انگیزه‌ تون رو بیشتر میکنه. طبق گزارش AFI (تحلیل‌ گران مالی بین‌ المللی مادرید).

مفهوم بین‌المللی‌ سازی سئو

مفهوم بین‌المللی‌ سازی سئو

شرکت‌ هایی که بین‌ المللی میشن، صرف نظر از اندازه‌ شون، نه تنها رقابتی‌ تر هستن، بلکه بهره‌ وری بیشتری هم دارن و در برابر تغییرات اقتصادی خرد و کلان، مقاوم‌ تر از شرکت‌ هایی هستن که بین‌ المللی نمیشن.

پس، واضحه که بین‌المللی شدن یه مزیت بزرگه، و به همین دلیل اگه اینترنت رو به عنوان یه همراه در نظر بگیرید، فرصت‌ هایی برای عبور از مرز ها، حتی مرز های فیزیکی، پیش روتون باز میشه.

بیایید عمیق‌ تر وارد این موضوع بشیم! چرا لازمه که به فکر بین‌المللی شدن باشیم؟ بین‌المللی شدن اصلاً کار راحتی نیست؛ با خودش ریسک‌ ها، ناشناخته‌ ها و هزینه‌ هایی رو به همراه داره.

خب، پس فایده‌ ش چیه؟ در نگاه اول، شاید هیچ فایده‌ ای به چشم نیاد. اما واقعیت اینه که وقتی تلاشی بزرگ انجام بدی، بهترین پاداش‌ ها نصیبت میشه، و این کار خیلی هم جذاب‌ تر از چیزی که به نظر میرسه. با این حال، باید در نظر داشته باشید که این تصمیمی نیست که یک‌ شبه به نتیجه برسه.

اگه کاملاً مطمئنی که این راه درسته، بیایید نگاهی به دلایلی بندازیم که تصمیم شما رو تأیید میکنن، مثل:

  • تمایل به رشد
  • رقابتی شدن
  • تنوع‌ بخشی به بازار
  • بیرون اومدن از بحران مالی

همچنین مهارت‌ هایی که برای مدیریت کارهای متعددی که در مسیر به وجود می‌ آیند لازم دارید:

  • مطالعه‌ ی شرایط و محیط
  • ارزیابی انواع پیشنهادها
  • یادگیری اینکه خودتون رو به بازار های داخلی محدود نکنید

شاید به نظر بیاد که فقط داریم شما رو می‌ ترسونیم، اما در واقع هدف ما اینه که یه سپر برای شما بسازیم که با وجود همه این چالش‌ ها، بتونید با اطمینان بگید: بله، میخوام کسب‌ و کارم رو به یه برند بین‌ المللی تبدیل کنم!

و حالا کارمون شروع میشه: ما بهتون کمک می‌ کنیم که یک قدم بیشتر نیست! اون قدم اینه که اینترنت رو تصاحب کنید و با استفاده از وبلاگ یا سایتتون، تکنیک‌ های سئوی بین‌المللی رو به کار بگیرید.

سئوی بین‌المللی چیه؟

سئوی بین‌ المللی به فرآیند بهینه‌ سازی سایت یا وبلاگ گفته میشه تا موتور دهای جستجو بتونن تشخیص بدن که شما می‌ خواید به کدوم کشور ها دسترسی داشته باشید یا از چه زبان‌ هایی در کسب‌ و کارتون استفاده کنید.

به عبارت دیگه، با اینکه اسمش یه چیزی ناشناخته به نظر میرسه، اما در عمل سئوی بین‌ المللی خیلی هم از اون چیزی که فکر میکنید آشنا‌تره.

حالا سئوی بین‌المللی به چه دردی میخوره؟ فرض کنید شما توی مکزیک هستید و کسب‌ و کارتون به خوبی داره پیش میره، هم به‌ صورت حضوری و هم آنلاین. حضورتون توی اینترنت انقدر قوی شده که یهویی شروع کردید به دریافت بازدید کننده‌هایی از کلمبیا، اسپانیا، آرژانتین و بقیه جاها.

این باعث می‌شه یه چراغ توی ذهنتون روشن بشه و از خودتون بپرسید آیا میشه توی این کشور ها هم پیشرفت کرد؟ مکزیک، کلمبیا، آرژانتین؛ همشون یه زبان مشترک دارن! شاید سریعاً به ذهنتون برسه که همون محتوایی که دارید رو به این سه کشور هم ارائه بدید و توی هر سه تا بازار موفق بشید.

اشتباهه!

خب، این تصور زیادی هم اشتباه نیست. اما پیشنهاد ما اینه که دقت کنید، چون فقط بلند پروازی ما رو به موفقیت نمی‌ رسونه. الان باید سایت یا وبلاگ‌ تون رو جوری تنظیم کنید که بتونید به همون زمان به همه این کشورها دسترسی پیدا کنید.

و این همون جاییه که سئوی بین‌ المللی به درد میخوره؛ نه‌ تنها برای اینکه به موتور های جستجو زبان‌ ها و مناطق مورد نظر شما رو اعلام کنه، بلکه سایت‌ تون رو جوری تنظیم میکنه که پیام‌ها رو به‌درستی به موتورهای جستجو منتقل کنه و از طریق اینترنت به کشور هایی که میخواید دسترسی پیدا کنید.

البته، همه این‌ها بستگی داره به نوع کسب‌وکاری که دارید، منابعی که در اختیار دارید، مشتریان فعلی، پیش‌ بینی مشتریان و نیاز های واقعیتون. همون‌طور که دیدید، سئوی بین‌المللی پر از پیچیدگی‌هاست، ولی دقیقاً به همین دلیل ما شروع به صحبت در موردش کردیم، تا راه‌ هایی رو پیدا کنیم که برای شما مفیدتر باشه.

اصول اولیه سئوی بین‌المللی چیه؟

وقتی از اصول صحبت می‌ کنیم، منظورمون اون جنبه‌ های اساسی و پایه‌ ای هست که باید به‌ طور جدی در نظر گرفته بشه. پس، اگه هدفتون اینه که از طریق اینترنت با کشورهای جدید ارتباط بگیرید، این موارد رو باید بدونید:

اصول اولیه سئوی بین‌المللی

اصول اولیه سئوی بین‌المللی

کلمات کلیدی بین مناطق مختلف

یه تمرین ساده انجام بدید: کشور خودتون رو با استفاده از پنجره ناشناس (Incognito) در گوگل سرچ کنید. مثلاً اگه کشور شما آمریکاست از google.us استفاده کنید؛ اگه شیلی هستید، از google.cl. هر کشور دامنه خاص خودش رو برای گوگل داره. حالا یکی از کلمات کلیدی‌ تون رو انتخاب کنید و توی دو دامنه گوگل مختلف سرچ کنید. معمولاً همون محتوا با همون کلمه کلیدی توی مکان‌ های متفاوتی رتبه‌بندی میشه.

درک تفاوت‌ های منطقه‌ای

ما هم این تمرین رو انجام دادیم! از SEMRush برای دقیق‌ تر کردن جستجو استفاده کردیم و نتایج برای کلمه کلیدی “موتورهای جستجو” (در اسپانیایی، “motores de búsqueda”) رو به دست آوردیم. ولی چرا اینطوریه؟ فاکتورهای زیادی وجود داره! مثلاً ترافیک کلمات کلیدی، اهمیت کلمات کلیدی در هر کشور، نحوه جستجوی کاربران و… . اگه به مثال ما نگاه کنید، حجم جستجو برای کلمه کلیدی “موتور های جستجو” توی مکزیک بیشتر از اسپانیاست.

محلی‌سازی محتوا برای مناطق مختلف

شاید توی مکزیک، محتوای اول بهتر به نیاز های کلمه کلیدی پاسخ بده تا مقاله من. توی اسپانیا احتمال داره که مردم دقیقاً دنبال موتورهای جستجو نگردن و به همین دلیل حجم جستجو کمتره. هر منطقه‌ای از دنیا ساختار های زبانی، اصطلاحات، واژگان خاص خودش و نیازهای اطلاعاتی متفاوتی داره. به همین دلیل محتوایی که مخصوص مخاطب محلی شما طراحی شده، لزوماً برای مخاطب کشور دیگه مرتبط نیست.

زبان و عادات جستجو

تصور کنید: اگه فقط با یک کلمه کلیدی توی همون زبان، موقعیت‌ های مختلفی پیدا میشه، رتبه‌بندی شما توی زبان‌ های دیگه چطور میشه؟ اگه کسب‌ و کار شما میخواد به زبان دومی صحبت کنه، تنها ترجمه کلمه کلیدی کافی نیست، بلکه باید به این هم فکر کنید که مردم چطور اون عبارت رو جستجو میکنن. توی برزیل، مثلاً نحوه جستجوی مردم با نحوه جستجو توی پرتغال یا آنگولا متفاوته، حتی اگه همه یه زبان رو صحبت کنن. عادات جستجو همیشه متفاوته، فرقی نمیکنه کجا باشه.

تطبیق با موتور های جستجو و دستگاه‌ های مختلف

علاوه بر این، وسیله‌ ای که برای جستجو استفاده میشه، مثلاً کامپیوتر یا گوشی، نحوه انجام جستجو رو تغییر میده. بسته به موتور جستجو هم دینامیک‌ ها فرق میکنه. تجربه‌ های جستجو توی گوگل هیچ‌ وقت شبیه به بینگ یا یاندکس نخواهد بود.

نکات برای تحقیق کلمات کلیدی موثر

با جستجو توی Google.X (نسخه گوگل منطقه‌  ای که می‌ خواید بهش دسترسی پیدا کنید) شروع کنید. از این فضا برای تحقیقات عمیق در مورد استفاده از هر کلمه کلیدی که برای کسب‌ و کارتون مهمه، استفاده کنید. ببینید توی کشور مورد نظرتون چطور ازش استفاده میکنن. اولین قدم اینه که ببینید توی نتایج اول SERP توی بخش کسب‌ و کار شما، چه سایت‌ هایی رتبه دارن و با دقت نگاه کنید که چطور روی هر کلمه کار میکنن.

محتوای کپی نشده، یونیک و باکیفیت در کشورهای مختلف

قانون قدیمی و فراموش‌ نشدنی: محتوای یونیک و باکیفیت در همه جا! مهم نیست چقدر درباره‌ ی سئوی بین‌ المللی صحبت کنیم، این قانون همچنان در سئوی پایه هم صدق میکنه. بنابراین، اصالت و کیفیت همچنان حرف اول رو میزنن.

اگه به استراتژی محلی خودتون توجه داشته باشید، میتونید متوجه بشید که شخصیت خریدار (Buyer Persona) شما چه محتوایی رو باکیفیت میدونه. میتونید از ابزار هایی مثل Google Trends هم استفاده کنید تا ببینید چه موضوعاتی در هر لحظه اهمیت دارن. یادتون نره که همیشه فعالیت رقبا رو هم بررسی کنید و نقاط ضعف و فرصت‌ ها رو شناسایی کنید.

حالا که از همون منطقه‌ ی خودتون اینقدر اطلاعات دارید، تصور کنید جستجوی محتوای باکیفیت و اصل در چندین کشور چطوری میتونه باشه؟ اینجاست که جادوی سئوی بین‌المللی شروع میشه: کشور های بیشتر، تحلیل‌ های بیشتر، نقاط مقایسه‌ ی بیشتر، و اطلاعات بیشتر برای ترکیب و ایجاد محتوا.

محتوا و وبسایت سازگار با موبایل

یکی از ترند های غیر قابل انکار در طراحی سایت که همیشه باید در هر محتوایی اولویت داشته باشه. دقیقاً مثل سئوی پایه، درسته؟

اگه گوگل محتو اهای سازگار با موبایل رو در اولویت قرار میده، سایت شما هم باید عملکرد خوبی روی موبایل داشته باشه و کاربری راحتی ارائه بده.

استفاده از تگ hreflang رو فراموش نکنید

در نهایت، چیزی که سئو رو از سئوی بین‌المللی متمایز میکنه! تگ hreflang به گوگل اجازه میده تا بر اساس زبان و مکان جغرافیایی کاربر، URL مناسب رو به کاربر نشون بده.

وقتی شما وارد یک وبسایت میشید، این تگ باعث میشه به صفحه‌ ی درست هدایت بشید. برای اضافه کردن این تگ ضروری، میتونید از آموزشی که خود گوگل ارائه داده، استفاده کنید.

نظارت نتایج

همونطور که در هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ و هر تکنیک سئویی لازم هست، نظارت و اندازه‌ گیری نتایج ضروریه. در سئوی بین‌ المللی هم باید حواستون به هر حرکتی باشه. هر اتفاقی که توی کشور شما یا کشور دیگه‌ ای بیفته، روی نتایج شما تأثیر میذاره.

اگه میخواید که نتایج رو حفظ کنید، بهبود بدید یا تغییر بدید، این نکته‌ ای هست که نباید فراموش کنید. تا اینجا توی اصول پایه، سئوی بین‌المللی همون سئوی قدیمی و ساده‌ست. خب، وقتشه که بیشتر وارد جزئیات بشیم!

چالش‌های رایج در سئوی بین‌المللی چیه؟

این‌طور نیست که سئوی بین‌المللی سخت باشه؛ اون چیزی که تا حالا دیدیم خیلی ساده‌ست، مگه نه؟ پیچیدگی موضوع اینه که باید قدرت این رو داشته باشید که چندین بخش رو هم‌ زمان به هم وصل کنید. یکی از اون بخش‌ هایی که سئوی بین‌المللی رو پیچیده میکنه، تنظیم درست اهداف هست.

خب، بیاید هر کدوم از این موارد رو بررسی کنیم.

اهداف سئوی بین‌ المللی

وقتی شرکت‌ ها تصمیم میگیرن که از طریق اینترنت گسترش پیدا کنن، سه نوع هدف برای توسعه وجود داره:

  • بر اساس زبان
  • بر اساس کشور
  • ترکیبی (Hybrid)
اهداف سئوی بین‌ المللی

اهداف سئوی بین‌ المللی

بر اساس زبان

این هدف معمولاً زمانی رخ میده که یک شرکت محصول X رو در یک منطقه عرضه میکنه و میخواد اون رو در کشور دیگه‌ ای هم عرضه کنه. برای مثال طراحی سایت در زنجان رو نمیشه در کشور های دیگه ای روش کار کرد ولی گزینه های زیر رو میشه!

مثلاً یه شرکت برزیلی میخواد کفش‌ های ورزشی رو توی آرژانتین بفروشه. اینجا، کشور مهم نیست چون محصول همونه؛ در نتیجه، هدف اصلی این شرکت برزیلی اینه که به زبان اسپانیایی صحبت کنه.

همون محتوا ارائه میشه. فقط لازمه که در صورت نیاز، تفاوت‌ های معنایی در ترجمه رعایت بشه. حالا یه سناریوی دیگه رو تصور کنید: همون شرکت برزیلی میخواد کفش‌ های ورزشی رو توی پرتغال بفروشه. زبان یکسانه، ولی باز هم چون محصول یکسانه، زبان مهمه نه کشور.

اونها یک مزیت دارن: همین حالا هم پرتغالی صحبت میکنن! حالا کار فقط به تطبیق واژگان معنایی بستگی داره.

یادتون باشه: اگه محصول یا خدمت یکسان باشه، برای سئوی بین‌المللی مهم نیست که به کدوم کشور می‌خواید دسترسی پیدا کنید. مهم زبان یا زبان‌ هایی هست که شرکت شما صحبت میکنه و خدمات ارائه میده.

بر اساس کشور

گزینه‌ ی دوم هدف، بر اساس کشور هست. توی این هدف، یه شرکت میخواد با نوع دیگه‌ ای از محصول به کشور های دیگه دسترسی پیدا کنه.

با استفاده از همون مثال قبلی: شرکت برزیلی که کفش‌ های ورزشی میفروشه می‌خواد توی پرتغال ساعت بفروشه. پس، هدفش زبان نیست، بلکه کشوره.

ترکیبی

سومین نوع هدف، نوع ترکیبیه که خیلی خاصه: وقتی نیاز به صحبت کردن به زبان دیگه‌ ای در کشور دیگه‌ ای ترکیب میشه. بیاید ببینیم. ما عادت داریم کشور ها رو مستقیماً به زبان رسمیشون ربط بدیم؛ مثلاً وقتی به ایالات متحده یا انگلستان فکر می‌ کنیم، نتیجه می‌ گیریم که اونها انگلیسی صحبت میکنن.

اما با این که یه زبان رسمی دارن، خیلی از کشور ها جمعیت‌ هایی دارن که ترجیح میدن توی اینترنت به زبان دیگه‌ ای از زبان رسمی کشورشون صحبت کنن. مثلاً یه شرکت ژاپنی که به‌ صورت فیزیکی توی آمریکا فعالیت میکنه و کارمندای ژاپنی واقعی داره که توی آمریکا به مخاطب ژاپنی صحبت میکنن.

می‌بینید؟ یه شرکتی که توی آمریکا به زبان ژاپنی صحبت میکنه، نه انگلیسی. و این سومین هدف خاصه که خیلی از شرکت‌ ها به دنبال اون هستن و در سئوی بین‌المللی بهش هدف ترکیبی (Hybrid) گفته میشه: کشور و زبان.

پس، به‌ عنوان یک شرکت، اولین چیزی که باید توی فرآیند گسترش مشخص کنید اینه که می‌ خواید به زبان خاصی صحبت کنید، با کشور خاصی صحبت کنید، یا هر دو. وقتی که این رو مشخص کردید، دقیقاً میدونید کسب‌ و کارتون باید چی کار کنه.

اگه در تعیین تمرکز خودتون تردید دارید، می‌ تونید از این ابزار خلاق Outspoken Media برای تعریف استراتژی سئوی بین‌ المللی خودتون استفاده کنید.

بازاریابی محتوا برای سئوی بین‌المللی

در ابتدا باید توضیحی بدیم: تمامی مباحثی که در اینجا به آنها اشاره میشه با این فرض هست که شما با بازاریابی محتوا آشنا هستید و استراتژی سئوی خود رو مشخص کردید.

اگه هنوز این مراحل رو طی نکردید، توصیه می‌ کنیم ابتدا درباره این موضوعات اطلاعاتی کسب کنید تا بین‌المللی‌ سازی‌ تان رو به درستی شروع کنید:

بازاریابی محتوا

حالا بیاید بررسی کنیم که چه کار هایی میتونن به شرکت شما برای ورود به بازار بین‌ المللی کمک کنن. اول از همه، بعد از اینکه هدف‌ هاتون رو مشخص کردید، اولین قدم اینه که نقشه‌ ای از کشور هایی که می‌ خواهید واردشون بشید بکشید و رقبای اصلی بازارهای جدید رو شناسایی کنید.

اگه این کار رو کردید، قدم بعدی بررسی فرصت‌های سئو در این کشورهاست. برای این کار باید در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) جستجو کنید تا ببینید چی پیدا می‌ کنید و تصمیم بگیرید کدوم بخش‌ های سئو میتونن حضور آنلاین شما رو تقویت کنن.

برای این کار ابزارهایی مثل Google Analytics و SEMRush لازم خواهید داشت. همچنین باید موتور جستجو رو در حالت ناشناس باز کنید. حالا که اطلاعات رو جمع کردید، یک چک‌ لیست ۴ مرحله‌ ای برای شما آماده کردیم:

  1. تعریف مشتری بالقوه
    احتمالا شما پرسونای خریدار خودتون رو برای بازار داخلی تعریف کردید. حالا وقتشه که این پرسونای جدید رو برای بازارهای خارجی بسازید.

حتی می‌ تونید این کار رو قبل از اینکه اولین مشتری رو داشته باشید انجام بدید. برای این کار از Google Analytics استفاده کنید و به بخش مخاطبان، جغرافیا، محل یا زبان‌ ها مراجعه کنید.

این اطلاعات به شما کمک میکنه تا روند مخاطبان رو بشناسید و موضوعات و محتوای مناسبی برای بازار جدید پیدا کنید. همچنین ابزارهایی مثل SEMRush میتونن به شما کمک کنن تا کلمات کلیدی پرطرفدار کشور مقصد رو پیدا کنید. همیشه بررسی کنید که کلمات کلیدی برای بازار شما مناسب باشه و حجم جستجو رو قبل از استفاده در نظر بگیرید.

  1. تحلیل رقبا
    حتما رقبای اصلی خودتون رو می‌ شناسید، اما ابزار هایی مثل SEMRush میتونن کمک کنن تا جستجو های شما دقیق‌ تر بشه.

یکی از نکات مهم اینه که روی رقابت ارگانیک تمرکز کنید؛ چون سئو بین‌المللی بیشتر به سمت استراتژی‌ های ارگانیک حرکت میکنه.

  1. جستجوی بین‌المللی کلمات کلیدی
    حالا که با کلمات کلیدی آشنا شدیم، بهتره از ابزار هایی برای مقایسه دامنه‌ ها استفاده کنید.

از ابزار های پیش‌ بینی‌کننده گوگل یا SEMRush استفاده کنید تا ببینید رقبا چطور از کلمات کلیدی استفاده میکنن و مطمئن بشید که محتوای شما بهتر باشه.

  1. تولید محتوا
    بعد از انتخاب کلمات کلیدی، وقتشه که محتوایی به زبان محلی تولید کنید.

اگه در کشوری با خدمات مشابه حضور دارید، ممکنه نیازی به تغییرات بزرگ نباشه و فقط کمی تنظیمات لازم باشه. مثلاً در اسپانیایی “Marketing” در کلمبیا “mercadeo” و در مکزیک “mercadotecnia” گفته میشه. کدوم رو باید انتخاب کنید؟

پیشنهاد ما اینه که هر دو رو در محتوا پوشش بدید و از این فرصت برای معرفی هر دو واژه استفاده کنید.

برای شرکت‌ هایی که قصد ندارن از زبان‌ های مختلف برای خدمات مشابه استفاده کنن، این بخش خیلی مهمه.

بسیاری از شرکت‌ ها ترجمه رو انتخاب میکنن و برخلاف تصور، ترجمه معتبر و توسط گوگل مجاز هست! فقط دقت کنید که از مترجم‌ های خودکار استفاده نکنید چون معمولاً نتایج ضعیفی ارائه میدن.

  1. بخش فنی
    و حالا به بخش فنی سئو بین‌ المللی میرسیم که با سئو معمولی تفاوت داره. ساختار سایت شما باید مشخص باشه؛ آیا بر اساس کشور، زبان یا ترکیب هر دو خواهد بود؟

اگه می‌خواید روی کشور هایی که زبان مشابهی دارن تمرکز کنید، بهتره از رویکرد زبان استفاده کنید.

ساختار مناسب رو انتخاب کنید:

  • دامنه سطح بالای کشور (ccTLD): مثلاً “.com.mx” که خود به خود جغرافیایی در مکزیک محسوب میشه.
  • زیرشاخه‌ها: محتوا در زیرشاخه‌ای از دامنه اصلی قرار میگیره.
  • زیردامنه‌ها: گوگل زیردامنه‌ها رو به عنوان نهادهای مستقل میدونه.
  • پارامتر: تغییری در URL که روی محتوای صفحه تاثیر میذاره.
  • Hreflang: تگ Hreflang کمک میکنه گوگل URL مناسب رو بر اساس زبان و موقعیت جغرافیایی نمایش بده.

تفاوت سئوی بین‌المللی و محلی

در سئوی محلی هدف دستیابی به مخاطب خاص در یک منطقه هست، اما در سئوی بین‌ المللی هدف گسترش حضور برند در چندین کشور و مناطق بزرگ هست.

ابزارهای مفید سئوی بین‌المللی

  • Google Analytics: برای ردیابی و تحلیل عملکرد سایت در مقیاس جهانی.
  • SEMRush: برای مدیریت جنبه‌ های مختلف کمپین سئوی بین‌المللی.
  • HubSpot: کمک به سئو درون‌ صفحه و بهینه‌ سازی سایت.
  • Moz: برای تحقیقات کلمات کلیدی و تحلیل پروفایل بک‌ لینک‌ ها.

در این مقاله بررسی کردیم که آیا بین‌ المللی‌ کردن کسب‌ و کارتون ارزشش رو داره یا نه. برای مثال، به این فکر کردیم که فتح اینترنت میتونه مطمئن‌ ترین راه برای گسترش کسب‌ و کار باشه، قبل از اینکه بخوایم چمدون‌ هامون رو ببندیم، طرح کسب‌ و کار آماده کنیم و به کشور دیگه‌ ای سفر کنیم.

حرف جدیدی در این متن گفته نشده، اما مفاهیم اساسی SEO رو مرور کردیم و با ترس از ورود به بازار بین‌ المللی رو به‌ رو شدیم. البته به جنبه‌های فنی و توصیه‌ هایی برای کار با کلمات کلیدی در محتوای شما اشاره کردیم، اما چیزی نیست که نتونید با کمی فکر کردن و آرامش باهاش برخورد کنید.

همچنین، تو این مقاله اهداف کلیدی رو بررسی کردیم و محیط رقابتی رو به‌ صورت تئوری تحلیل کردیم. مشکلات احتمالی رو شناسایی کردیم و در نهایت فهمیدیم که هیچ دلیلی برای ترسیدن نیست: همه چیز با برنامه‌ریزی قابل انجامه.

درسته که موضوع خیلی گسترده‌ ست و میتونیم ساعت‌ها وقت صرف کنیم تا همه جوانبش رو توضیح بدیم، ولی بهتره تو این وبلاگ کم‌کم و قدم به قدم درباره مباحث مختلف SEO بین‌المللی صحبت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *