آیا Excluded by NoIndex Tag رو توی سرچ کنسول تون میبینید؟ خطا Excluded by NoIndex Tag در سرچ کنسول کار سختی نیست! در ادامه ی این مقاله از سایت جرگه قرار هست که موضوع رو در طراحی سایت بررسی کنیم. همراه ما باشید.
تگ NoIndex به گوگل میگه که صفحه خاصی رو در وب سایت شما ایندکس نکنه. اگه صفحهای دارید که نمیخواید افراد در نتایج جستجو پیدا کنن، این میتونه مفید باشه.
یک تگ NoIndex در یک صفحه به صورت Excluded by NoIndex Tag در گزارش وضعیت سرچ کنسول Google و در گزارش وضعیت Index Rank Math’s Analytics نشان داده میشه.
اگر می خواید افراد بتونن این صفحه رو پیدا کنن، باید تگ noindex رو حذف کنید. با این حال، اگه صفحات به طور عمدی روی noindex تنظیم شدن، می تونید این وضعیت رو نادیده بگیرید.با این حال نگران نباشید! در ادامه، معنای این پیام رو توضیح میدهیم و نکاتی در مورد چگونگی رفع اون به شما ارائه میدهیم.
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید :
وضعیت Excluded by NoIndex Tag به چه معناست؟
وضعیت تگ حذف شده توسط noindex به این معنی ست که Google یک تگ noindex رو در صفحه شما پیدا کرده. این می تونه به دلایل مختلفی باشه:
- ممکن هست به طور تصادفی یک تگ noindex به صفحه خود اضافه کرده باشید.
- ممکن هست به طور تصادفی گزینه موتور discourage search رو در تنظیمات وردپرس بررسی کرده باشید.
- یک پلاگین یا اسکریپت سایت ممکن هست یک برچسب noindex به صفحات شما اضافه کنه.
- ممکن هست سایت شما هک شده باشه و یک هکر ممکن هست یک برچسب noindex به صفحات شما اضافه کرده باشه.
اگه می خواید افراد بتونن این صفحه رو پیدا کنن، باید تگ noindex رو حذف کنید. نحوه انجام این کار رو در بخش بعدی به شما نشان خواهیم داد.
نحوه رفع وضعیت تگ Excluded by NoIndex
اولین قدم این هست که تمام صفحات وب سایت خودتون رو که تحت تأثیر این پیام وضعیت قرار گرفتن شناسایی کنید.
برای این کار به قسمت Pages در گوگل سرچ کنسول برید و مانند تصویر زیر روی Not indexed کلیک کنید.
سپس، روی وضعیت «Excluded by ‘noindex’ tag» کلیک کنید.
با این کار لیستی از تمام صفحات وب سایت شما که تحت تأثیر این مشکل قرار گرفتن رو به شما نشان می دهد.
پس از شناسایی صفحاتی که می خواید ایندکس بشه، باید تگ NoIndex رو از اون صفحات حذف کنید.
از طرف دیگه، میتونید وضعیت فهرست رو در زیر تب Rank Math SEO → Analytics → Index Status بررسی کنید. در این برگه، data/status صفحات خود و حضور اونها در گوگل رو دریافت خواهید کرد.
علاوه بر این، می تونید وضعیت فهرست پست رو با استفاده از منوی کشویی فیلتر کنید. وقتی وضعیت خاصی رو انتخاب میکنید، مثلاً با برچسب «noindex» کنار گذاشته میشن، میتونید همه پستهایی رو ببینید که وضعیت فهرست یکسانی دارن.
به منظور رفع این وضعیت، می تونید مراحل مربوطه رو که در زیر توضیح داده شده، دنبال کنید.
متاباکس رنک مث رو بررسی کنید
با باز کردن عبارت post/page/taxonomy در پیشخوان وردپرس شروع کنید. در مورد ویرایشگر گوتنبرگ، روی نماد Rank Math SEO در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید تا Rank Math Metabox باز بشه.
برای شرایط کلاسیک ویرایشگر و طبقه بندی، به پایین صفحه بروید تا Rank Math Metabox رو پیدا کنید.
اگه متاباکس رنک مث برای شما در دسترس نیست، باید اطمینان حاصل کنید که Add SEO Controls از Rank Math SEO → Titles & Meta Settings → Pages رو فعال کردید.
سپس در متاباکس Rank Math که روی صفحه ظاهر می شود، Advanced Tab رو انتخاب کنید. اگه نمی تونید تب Advanced رو پیدا کنید، لطفاً حالت پیشرفته رو از Rank Math SEO → Dashboard فعال کنید.
در مرحله بعد، باید بررسی کنید که آیا Robots Meta روی No Index تنظیم شده یا خیر، سپس به سادگی کادر Index رو مانند شکل زیر انتخاب کنید و page/post رو به روز کنید.
عناوین رنک مث و تنظیمات متا رو بررسی کنید
در حالی که مرحله قبل به شما امکان میده متا تگ noindex رو برای پستها یا صفحات خاص تغییر دهید، همچنان باید تأیید کنید که noindex به عنوان یک مقدار پیشفرض در تنظیمات عنوان و متا تنظیم نشده.
برای انجام این کار، به سربرگ Rank Math SEO → Titles & Meta برید و هر بخش رو دوباره بررسی کنید تا مطمئن بشید تنظیمات مطابق با اولویت شما هستن.
اگه پست ها و صفحاتی که به عنوان noindex تنظیم شده ان مطابق با اولویت شما هستن، می تونید اونها را نادیده بگیرید. یا اگه فکر میکنید این صفحات ارزش بیشتری برای بازدیدکنندگان شما میافزایند و باید ایندکس بشن، میتونید با انتخاب متا Index مطابق شکل زیر، این صفحات رو ایندکس کنید.
توجه: هنوز انتخاب خوبی هست که پیوندهای خاصی رو روی noindex تنظیم کنید، به خصوص برای «Misc. Pages «Authors»، «Tags» و صفحات خالی بایگانی. در حالت ایدهآل، نمیخواید ایندکس بشن زیرا ممکن هست مشکلات محتوای تکراری یا نازکی ایجاد کنن و اعتبار وبسایت شما رو کاهش بده.
پس از انجام تغییرات، روی دکمه ذخیره تغییرات در پایین صفحه کلیک کنید.
با این اوصاف، این تغییرات فقط در پستهای آینده شما منعکس خواهد شد، نه در پستهای موجود. بنابراین اگه پست های قدیمی دارید که با noindex به اشتباه تنظیم شدن؛ نگران نباشید! فقط اون رو با استفاده از Metabox به Index تغییر بدید، همانطور که قبلاً بحث کردیم یا از اقدامات انبوه برای تعدادی پست مختلف به طور همزمان استفاده کنید، بنابراین همه آنها با هم به روز میشن.
حذف NoIndex به صورت انبوه
اگه می خواید به سرعت مقدار NoIndex رو برای تعدادی پست مختلف به طور همزمان تغییر بدید، می تونید از اقدامات انبوه استفاده کنید. این یک روش راحت برای ایجاد تغییرات در بسیاری از پست ها بدون نیاز به ویرایش هر یک به صورت جداگانه هست.
برای انجام این کار، به منوی پست های وردپرس برید و از فیلتر Rank Math که در سمت راست بالای صفحه ظاهر میشه، گزینه Articles Noindexed رو انتخاب کنید و سپس مطابق شکل زیر گزینه Filter رو کلیک کنید.
اکنون تمام پست هایی که با NoIndex تنظیم شدن رو خواهید دید. برای تغییر سریع این مورد برای همه پستها، کادر کنار عنوان هر پست رو انتخاب کنید.
سپس از منوی کشویی Bulk Actions گزینه Set to Index رو انتخاب کرده و روی دکمه Apply کلیک کنید.
قابلیت مشاهده در موتورهای جستجو
مکان نهایی برای تنظیم مقدار noindex برای پست های وردپرس شما در تنظیمات مشاهده موتور جستجو هست. این یک ویژگی مفید هست زیرا به شما این امکان رو میده که به سرعت و به راحتی نمای کل وب سایت خود رو تنها با چند کلیک تغییر دهید.
برای دسترسی به این، به Settings → Reading در داشبورد وردپرس خود برید. در این صفحه، بخشی به نام دیده شدن موتورهای جستجو رو مشاهده می کنید که یک چک باکس با عنوان جلوگیری از ایندکس کردن این سایت توسط موتورهای جستجوگر وجود داره.
اگه این چک باکس تیک خورده باشه، به این معنی هست که وب سایت شما روی noindex تنظیم شده و این برای همه پست ها و صفحات شما اعمال می شه. برای تغییر این مورد، کافی ست تیک کادر رو بردارید و روی دکمه Save Changes در پایین صفحه کلیک کنید.
حتی اگه noindex از یک صفحه حذف بشه، اما اگه صفحه از خزیدن مسدود شده باشه، ممکن هست گوگل ندونه که این تگ noindex حذف شده. بنابراین، مطمئن بشید که صفحه از خزیدن در robots.txt مسدود نشده.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که چگونه خطا Excluded by NoIndex Tag رو در سرچ کنسول گوگل رفع کنید. هر سوالی در مورد هر بخش دارید میتونید برای ما کامنت کنید. ما به همه ی اونها پاسخ خواهیم دادید…