آیا در سرچ کنسول سایت تون خطای Couldn’t Fetch رو مشاهده کردید؟ خطای Couln’t fetch یک پیام وضعیت گیج کننده ست که ممکن هست شما هم با اون مواجه بشید. در ادامه این مطلب از سری مقالات طراحی سایت شرکت جرگه همراه ما باشید تا نحوه رفع این مشکل رو به شما آموزش بدیم. همراه ما باشید. 🎗
پیام وضعیت ممکن هست نشان بده که Google هنوز نقشه سایت شما رو دریافت نکرده. از طرف دیگه، ممکن هست به این معنی باشه که گوگل نمی تونه نقشه سایت شما رو به دلیل خطا در نقشه سایت fetch کنه. با این حال، از آنجایی که نمی تونید هر دو را از هم تفکیک کنید، ایده خوبی ست که اطمینان حاصل کنید که خطا در نقشه سایت شما ایجاد نمیشه.
در ادامه، نحوه تشخیص و رفع هر گونه خطای احتمالی نقشه سایت که ممکن هست باعث خطای Couln’t fetch در سرچ کنسول گوگل شده باشه رو به شما نشان خواهیم داد.
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید :
نام فایل نقشه سایت رو تغییر بدید
به گفته جان مولر، اگه نقشههای سایت معتبر هستن و هنوز کار نمیکنن یا قابل خواندن نیستن، تغییر نام فایل نقشه سایت میتونه کار جادویی رو انجام بده.
در Google Search Console، به Indexing → Sitemaps برید. در تنظیمات Add a new sitemap URL نقشه سایت زیر رو جایگذاری کرده و روی SUBMIT کلیک کنید.
https://yourdomain.com/?sitemap=1
مشکلات نقشه سایت رو برطرف کنید
اگه نقشه سایت همچنان یک خطای Couln’t fetch رو برمی گردونه، مراحل زیر رو دنبال کنید تا مطمئن بشید نقشه سایت به درستی تنظیم شده.
نقشه سایت رو اعتبارسنجی کنید
مرحله بعدی این هست که تأیید کنید نقشه سایت شما به درستی پیکربندی شده یا خیر. برای انجام این کار، URL نقشه سایت خودتون رو در ابزار Validate XML Sitemap وارد کنید. پس از انجام، مانند تصویر زیر، روی VALIDATE SITEMAP کلیک کنید.
اگه سایت مپ شما به درستی پیکربندی شده باشه، ابزار مانند شکل زیر یک پیام موفقیت آمیز شناسایی نشد.
مطمئن بشید نقشه سایت در پوشه Root قرار داره
اگه نقشه سایت رو به صورت دستی ایجاد کردید، مطمئن بشید که در پوشه اصلی نصب وردپرس شما نصب شده. این به این معناست که فقط باید یک اسلش رو به جلو بین نام دامنه و مسیر نقشه سایت شما وجود داشته باشه، همانطور که در زیر نشان داده شده:
https://yourdomainname.com/sitemap_index.xml
مطمئن بشید که پست های شما روی Index تنظیم شده!
اگه همه پستهای شما روی noindex تنظیم بشن، نقشه سایت شما خالی میشه. برای ایندکس کردن پستهایتان، به Rank Math SEO → Titles & Meta برید. در تنظیمات Robots Meta، چک باکس Index رو مانند تصویر زیر فعال کنید.
پس از اتمام، به پایین اسکرول کنید و روی Save Changes کلیک کنید.
کش رو پاک کنید
اگه به نظر میرسه نقشه سایت شما قدیمی ست، باید کش نقشه سایت تون رو پاک کنید. برای انجام این کار، به سادگی به Rank Math SEO → Sitemap Settings برید.
در این قسمت ارزش Links Per Sitemap رو یک بار افزایش دهید و سپس تنظیمات خودتون رو با کلیک بر روی دکمه Save Changes در پایین صفحه ذخیره کنید. پس از انجام، به Settings → Permalinks برید و روی ذخیره تغییرات کلیک کنید تا مطمئن بشید تنظیمات فعلی اعمال میشه.
نقشه سایت رو از حافظه پنهان حذف کنید
پس از انجام، گام بعدی این هست که مطمئن بشید نقشه سایت شما کش نیست. به مقاله ما مراجعه کنید تا مطمئن بشید که نقشه های سایت شما از کش حذف شدن.
پس از انجام این مراحل، باید URL نقشه سایت خودتون رو دوباره به سرچ کنسول گوگل ارسال کنید.
نسخه صحیح نقشه سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید
اگه سرچ کنسول Google همچنان خطای Couln’t fetch رو برمیگردونه، برای ادامه عیبیابی، مراحل زیر رو دنبال کنید.
تنوع صحیح سایت خود را تعیین کنید
سایت شما دارای چهار تغییر URL ممکن هست:
http://yourdomain.comhttp://www.yourdomain.comhttps://www.yourdomain.comhttps://yourdomain.com
http://yourdomain.comhttp://www.yourdomain.comhttps://www.yourdomain.comhttps://yourdomain.com
http://yourdomain.comhttp://www.yourdomain.comhttps://www.yourdomain.comhttps://yourdomain.com
http://yourdomain.comhttp://www.yourdomain.comhttps://www.yourdomain.comhttps://yourdomain.com
باید مطمئن بشید که تنوع URL صحیح رو به کنسول جستجوی گوگل اضافه کردید.
برای انجام این کار، از داشبورد وردپرس خود به Settings → General بروید. تغییر صحیح سایت شما مطابق شکل زیر در قسمت آدرس سایت (URL) نمایش داده میشه.
URL سایت صحیح رو به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید
گام بعدی این هست که این تغییر رو به عنوان ویژگی URL به سرچ کنسول گوگل اضافه کنید و اون رو تأیید کنید.
نقشه سایت را به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید
پس از انجام این کار، به قسمت Indexing → Sitemaps در Search Console برید. سپس آدرس صحیح نقشه سایت رو در قسمت Add a new sitemap قرار بدید و روی ارسال کلیک کنید.
توجه: اطمینان حاصل کنید که هیچ فاصله ای در URL نقشه سایت وجود نداره، زیرا ممکن هست باعث ایجاد خطای Couldn’t fetch بشه.
اگه نقشه سایت همچنان یک خطای Couln’t fetch رو نشان میده، قبل از URL نقشه سایت یک اسلش رو به جلو اضافه کنید و روی ارسال کلیک کنید.
اگه خطا ادامه داشت، به نظر می رسه که گوگل هنوز نقشه سایت رو دریافت نکرده. شما نمی تونید کاری انجام دهید جز اینکه منتظر بمانید تا گوگل اون رو fetch کنه. امیدواریم با استفاده از مطالبی که بهتون آموزش دادیم بتونید این خطا رو رفع کنید و یک سایت حرفه ای داشته باشید. بهتره بدونید که یکی از خدمات اصلی شرکت توسعه رهاورد جرگه طراحی وب سایت در زنجان هست و میتونید با تماس مستقیم با کارشناسان حرفه ای ما مشاوره رایگان دریافت کنید.